ETT NYTT KAPITEL I RESAN

Det är ofta svårt att veta exakt när ett beslut fattades. Ibland är det på en tusendel av en sekund som i den intensiva Rom-trafiken. Ibland tar det några dagar, som när man skall lista ut en hjärtlig julklapp till någon i familjen. Och ibland växer det fram över en svårdefinerad tidsrymd - som när man plötsligt blir gammal och blir intresserad av konst, lugnar ner sig, och tycker att vanlig Blended Whisky är mer prisvärt än Single Malt - samtidigt som man skrattar tyst inombords åt de som ännu inte fattat detsamma.

 

Foto: Cristian Brolin, Vindro AB 

 

I våras kom en tanke smygande till mig. Den var inget främmande - men den kom att växa för varje natt - likt snöklotet som rullar ner längs dalen. Jag känner mig själv väl när sådana här tankar kommer  - det är på det sättet saker i sker i mitt liv, helt plötsligt står en ny BMW på gården, jag bestämmer mig för en ny utmaning som att repetetivt möta en civilisation i Vietnam, och det är så jag har lärt mig att uppskatta tomat, senap, och rödvin på äldre dagar. Den oskyldiga och lätta tanken, blir en tvångstanke, vars energi slutligen måste få sitt utlopp. Ungefär som när man funderar på om man dragit ur kontakten till strykjärnet - tillslut vinner tvånget och man måste gå och titta efter.

En dag vaknade jag upp, under sommaren, och plötsligt, där under natten, hade jag fått för mig att
flytta hem till min kära familj. Vi behöver vara ihop mer tillsammans. Tre år går fort, och det har varit en helt fantastisk tid i Italien. För mig är det otvivelaktigt världens bästa land - utan egentlig konkurrens.

Kanske har tiden i Italien varit den bästa i mitt liv.

Jag har fått möjligheten att se fler delar av världen än vad många gör under hela sin livstid, jag har haft
världens bästa chef och tillika kollegor - så mycket hjärta och kompetens har jag sällan skådat någon
annanstans. Men kanske framförallt är jag stolt över min egen, mitt lags, och vår gemensamma prestation inom
det affärsområdet vi arbetat med. En fantastisk prestation - som nog ingen trodde var möjlig när vi började. De tekniska utmaningarna vi har haft, i kombination med affärsutveckling och strategi har fått mig att växa som individ, professionell, och lagspelare på ett sätt jag inte trodde var möjligt.

 

 Foto: Cristian Brolin, Vindro AB

 

Av en händelse såg jag en annons för en ny roll i Växjö, det som på många sätt är min mest definerade hemstad. På slentrian "slängde jag iväg" en ansökan och sedan inleddes vad som numera är en ganska lång process när rekryteringsbyåren skall välja ut kandidater. Det görs intervjuer, analyser, referenstagande, kompetenstester och matchning med tänkt arbetsgivare. En process som inte har varit helt enkel att hantera då jag bor utomlands. Därtill skall ju sedvanligt facket säga sitt. Men efter fler turer än vad jag kan räkna till, så fick jag erbjudandet att vara med på vad som kan komma att bli en helt fantastisk resa på ett av Svergies mest välskötta och renomerade företag.

 

 Foto: Cristian Brolin, Vindro AB


Södra är ett medlemsägt företag med 50.000 skogsägare - kanske ett av de finaste vi har i vårt fantastiska land. Med en omsättning på drygt 18 miljarder, och drygt 3500 anställda, kan jag tillsammans med ett passionerat team hjälpa till att göra en modern processindustri ännu mer digitaliserad.


Jag är enormt tacksam för förtroendet jag har blivit erbjuden, och är tacksam för att möjligen öppna ett nytt kapitel i min resa. Denna gången mer på hemmaplan, denna gången i en ny spännande näring, och denna gången med möjligheten att utveckla min relation med familj och andra närstående. Likt alla båtar som guppar ute på havet, och möter världens böljande vågor, blir det förr eller senare kanske dags att gå i hamn.

 

Med världen som arbetsfält,

  
 
  
CB

 

IGT Södra Växjö
0 kommentarer